Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Onderzoek naar illegale sigaretten

Op 7 oktober heeft de FIOD twee mannen (55 en 63 jaar) uit Eindhoven aangehouden. Zij worden verdacht van het voorhanden hebben van onveraccijnsde sigaretten. Twee vrouwen (40 en 53 jaar) zijn uitgenodigd voor verhoor. Er zijn doorzoekingen geweest in hun woningen, een nabij gelegen schuur, een chalet in Soerendonk, een loods in Veldhoven en een garagebox in Oss. In België hebben de Belgische autoriteiten een loods doorzocht. Er is beslag gelegd op ruim 1 miljoen illegale sigaretten, 120.000 euro contant geld, 3 bestelbusjes, pepperspray, taser, hennep, hasj, erectiepillen, vapes en een jammer.

Aanleiding van het onderzoek was anonieme informatie over mogelijke verkoop van dozen sigaretten uit een schuurtje achter een woning. Tijdens het onderzoek werd vastgesteld dat diverse personen, waarvan de identiteit werd achterhaald, met lege handen aan de deur kwamen en met plastic tassen met daarin vermoedelijk sigaretten weggingen. Dagelijks werden met bestelbusjes mastercases (doos met 50 sloffen sigaretten) bij woningen en op parkeerplaatsen afgeleverd. De illegale voorraad sigaretten lag verdeeld over opslagplaatsen in Nederland en België. De vrouwen van de verdachten worden verdacht mee te hebben gewerkt aan de verkoop van illegale sigaretten.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Aanpak handel in sigaretten en accijnsfraude

Door de grote winsten in de handel van sigaretten en tabak zonder accijns worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist ernstig benadeeld. Ontduiken van accijnzen en omzetbelasting is een misdrijf en het leidt tot oneerlijke concurrentie in de Nederlandse detailhandel. OM, Douane en FIOD werken intensief samen om de criminele organisaties die zich hiermee bezig houden te ontmantelen en om het grote geld dat ermee verdiend wordt af te pakken.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :