Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Meer aanhoudingen in onderzoek naar fraude met TVL

Op 22 november heeft de FIOD drie mannen ( 30, 37 en 38 jaar) uit Den Haag en Voorburg aangehouden. Alle drie zijn overgebracht naar een cellencomplex in Capelle aan den IJssel. Ze worden verdacht van  fraude met coronasteunmaatregelen, namelijk de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Hun woningen zijn doorzocht en daarbij is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie, telefoons, bankrekeningen, twee auto’s, horloges en ruim 20.000 euro contant geld.

Deze drie aanhoudingen zijn een vervolgactie in een onderzoek naar fraude met TVL. Het strafrechtelijk onderzoek startte na aangifte van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO). De RVO ontdekte meer dan 150 verdachte aanvragen voor het verkrijgen van TVL die in verband gebracht kunnen worden met een 24-jarige Hagenaar, die op 12 oktober is aangehouden. De aanvragen kwamen niet overeen met de omzetgegevens van de bedrijven, zoals die bekend zijn bij de Belastingdienst. Het vermoeden is dat de TVL-aanvragen vals zijn en de omzetgegevens verzonnen om daarmee een maximale vergoeding te verkrijgen. Waarschijnlijk werkten de vier mannen samen .

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Tegemoetkoming Vaste Lasten

De TVL is bedoeld als tegemoetkoming voor ondernemers die als gevolg van de door de overheid ingestelde coronamaatregelen moeite hebben met het betalen van hun vaste lasten.

Ter informatie!  Optreden tegen misbruik coronacrisis

De coronacrisis haalt bij heel veel mensen het beste naar boven. Helaas zien sommigen kansen voor fraude. De Coronacrisis gebruiken door misbruik te maken van gemeenschapsgeld is onacceptabel en veroorzaakt maatschappelijke schade. De opsporingsdiensten en het OM geven prioriteit aan de bestrijding van misbruik van deze situatie en treden hiertegen op. Indien mogelijk met een snelle interventie gericht op het stoppen en terugbetalen hiervan.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 – 18 60 77 61

Categorie